НОВИНИ ГРАД » Новини » Безкоштовний роумінг для українців у ЄС продовжили на рік

Безкоштовний роумінг для українців у ЄС продовжили на рік

Безкоштовний роумінг для українців у ЄС продовжили на рік
Читати grad.ua у  

22 мобільні оператори в Європейському Союзі та сім – в Україні погодили продовження ще на 12 місяців угоди про скасування роумінгової плати для громадян України, аби ті могли залишатись на зв’язку з рідними.

Про це повідомила Європейська комісія. Там також зазначили, що сприяли домовленості між європейськими та українськими операторами про продовження угоди з метою взаємного зниження тарифів, які вони повинні підтримувати для здійснення транскордонних дзвінків.

Доступні дзвінки дозволяють українцям, які шукають притулку в Європі, перебувати на зв’язку з рідними й друзями в Україні та навпаки.

Паралельно Єврокомісія готується до інтеграції України в роумінговий простір ЄС й нагадала, що у квітні Комітет асоціації Україна-ЄС ухвалив її пропозицію про приєднання України до правил ЄС щодо роумінгу.

Нагадаємо, мільйони українців у ЄС наразі спілкуються з рідними в Україні без переплат завдяки домовленості операторів у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії і виїздом значної кількості українців до країн Європи.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: