НОВИНИ ГРАД » Новини » Прогноз погоди: чого очікувати одеситам у липні

Прогноз погоди: чого очікувати одеситам у липні

Прогноз погоди: чого очікувати одеситам у липні
Читати grad.ua у  

Погода в Україні у липні радуватиме українців то сонцем, то дощами, прогнозують синоптики. За прогнозом Гідрометцентру Чорного та Азовського морів початок місяця буде наступним:

У понеділок в Одесі та області очікується мінлива хмарність, короткочасний дощ, вдень місцями гроза.

Вітер південний, 9-14 м/с. Температура вдень +26 +31°

Вівторок та середа також обіцяють бути хмарними, проте без опадів. Лише вночі, 4 липня, місцями короткочасний дощ. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вночі +17 +22°, вдень +28 +33°

А вже 6-го та 7-го липня синоптики істотних опадів не прогнозують, однак варто чекати й невеличке підвищення температури. Стовпчики термометрів вночі покажуть +19 +24°, а вдень +30 +35°.

За довгостроковим прогнозом Укргідрометцентру, нинішній липень має бути теплішим на 2-3 градуси, ніж червень. Найвища температура повітря у липні – 41 градус тепла в тіні буде у південних та східних регіонах, найнижча – 1 градус тепла на північному сході України.

У кращому становищі опиниться Одещина, де потужний прохолодний подих Чорного моря не дозволить температурі підніматися надто високо за +35 градусів, а від 6 до 10 липня можливі дощі з грозами. Друга половина липня у регіоні прогнозується майже без дощів, температура +28 +30 градусів тепла.

Цього року ймовірність екстремальних температур незначна, вони очікуються близькими до середніх багаторічних значень.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: