НОВИНИ ГРАД » Новини » Нестачі продуктів не буде: Одещина забезпечить кавунами і овочами всю Україну

Нестачі продуктів не буде: Одещина забезпечить кавунами і овочами всю Україну

Нестачі продуктів не буде: Одещина забезпечить кавунами і овочами всю Україну
Читати grad.ua у  

Успішна реформа з розвитку та розширення зрошувальних земель на Одещині призвела до перетворення нашого регіону в ключового постачальника овочів та кавунів для України. Про це на брифінгу повідомила Алла Стоянова, директор департаменту аграрної політики Одеської обласної військової адміністрації.

За її словами площа зрошувальних земель в Україні була однією з найбільших у Європі - 226 тисяч гектарів. Але через аварію на Каховській гідроелектростанції наразі зрошується лише 40-42 тисячі гектарів. Це може створити дефіцит не тільки овочів, але й кавунів. Але Одеська область може забезпечити свої потреби, а також сусідні регіони та, можливо, всю країну цими культурами.

Стоянова розповіла, що минулого року завдяки реформі в галузі меліорації, Одеська область отримала додаткові 3 тисячі гектарів зрошувальних земель, більшість з яких буде використана для вирощування овочів.

Також чиновниця зазначила, що цього року не передбачається нестача продуктів та зростання цін як на загальнодержавному, так і на регіональному рівнях. Це пояснюється тим, що виробництво харчових продуктів в країні щороку перевищує споживання в 5-6 разів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: