НОВИНИ ГРАД » Новини » Мультітест – 2023: в Одесі відбулася основна сесія

Мультітест – 2023: в Одесі відбулася основна сесія

Мультітест – 2023: в Одесі відбулася основна сесія
Читати grad.ua у  

Закінчилась основна сесія Національного мультипредметного тесту, що цього року пройшов замість традиційних іспитів зовнішнього незалежного тестування. У Мультітест – 2023 увійшли 3 предмети: два обов'язкові – українська мова та математика, а третю можна було обрати самостійно. Як відбулася основна сесія тестування в Одеському регіоні, – розповів директор регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов.

В основній сесі взяли участь 15 357 осіб із 16 414 зареєстрованих. Тобюто явка у тимачсових екзаменаційних центрах щодня становила близько 94% учасників і більше. Для забезпечення 20 змін тестувань у межах основної сесії, було створено та задіяно в межах Одеської області 57 тимчасових екзаменаційних центрів у 25 територіальних одиницях. З низу 28 тимчасових центрів були розміщені в місті Одеса.

За словами Анатолія Анісімова, сигнали повітряної тривоги, що тривали під час тестування, а також аварійні відключення електроенергії, проблеми з Інтернетом, суттєво не вплинули на роботу тимчасово екзаменаційних центрів. Усі учасники тестування вчасно прибували до укриття, а після завершення тривоги поверталися до своїх робочих місць та завершували роботу над тестом.

Одна особа не завершила роботу через різке погіршення стану здоров'я, деякі через технічні причини, на жаль, вони були. Це і збої в програмі, і збої в роботі інтернету та інші причини. Інших нестандартних ситуацій, які могли б впливати на процедуру тестування не було.

На складання тесту учасникам було виділено 3 години на 3 предмети. Але через певні обставини доводилося переривати процес тестування та надавати додатковий час на закінчення тесту.

Усі, хто з низки поважних причин не зміг скласти тестування в основній сесії, могли зареєструватися на додаткову, яка відбудеться 17 та 19 липня.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: