НОВИНИ ГРАД » Новини » На узбережжі Одеси вибухають міни

На узбережжі Одеси вибухають міни

На узбережжі Одеси вибухають міни
Читати grad.ua у  

Внаслідок підриву Каховської ГЕС до узбережжя Одеси та області течією прибиває сміття, серед якого можуть бути небезпечні предмети, які не одразу можна ідентифікувати.

Так, лише за вихідні на узбережжі виявлено кілька небезпечних знахідок. Дві якірні річкові міни винесло бурхливим потоком повені. Одну з таких знахідок місцевий мешканець прибережного селища виявив на урізі води та приніс додому, сприйнявши газовий балон. Надалі чоловік викликав працівників ДСНС, які вилучили міну та знешкодили її.

За 7 днів прикордонники разом із іншими Силами Оборони виявили 6 хв різної модифікації на узбережжі Одещини. Більшість вибухонебезпечних предметів шляхом контрольованого підриву було знищено. Крім того, прикордонники фіксують, що вибухонебезпечні предмети детонують самі у воді, стикаючись з іншими предметами.

Зазначається, що більшість вибухонебезпечних предметів було знищено шляхом контрольованого підриву. Але деякі детонують самі у воді або зіштовхуються зі сміттям.

В оперативному командуванні «Південь» попереджають: на одеські пляжі може й надалі приносити мінно-вибухові предмети, оскільки море заміноване.

А також нагадують, що всі пляжі Одеси закриті для відвідування. Також одеситів та гостей міста закликають не очищати море самостійно, це небезпечно. У Чорному морі фіксуються некеровані вибухи боєприпасів, які разом із сміттям винесло після підриву Каховської ГЕС.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: