НОВИНИ ГРАД » Новини » Як записатись до невролога в Одесі?
Как записаться к неврологу в Одессе?
Читати grad.ua у  

Запис до вузьких фахівців завжди був досить складним і викликав безліч запитань у пацієнтів. Куди звертатись? Чи потрібний напрямок? Як довго чекати? - ці та багато інших питань турбують сьогодні українських громадян.

Щоб потрапити у вузького фахівця до державної лікарні, попередньо слід взяти направлення, яке виписує сімейний лікар. Після цього потрібно записатися до фахівця. Вас прийме невролог в Одесі у призначений день та час, відповідно до запису. Запис відкривається приблизно на два тижні – наприклад, 1 червня ви можете записатися до лікаря на перші два тижні місяця – до 14 червня.

Медична реформа, відповідно до якої виписуються електронні напрямки до лікаря, з одного боку спростила процес запису до невролога та інших вузьких фахівців, а з іншого – зробив незрозумілим та заплутаним.

Так, щоб потрапити до невролога, слід виконати такі дії:

  1. Записатися на прийом або зателефонувати до сімейного лікаря, щоб отримати направлення до невролога.
  2. Зайти в електронну систему, вибрати спеціаліста та вільний час для запису.
  3. Оформити запис до лікаря, вказавши номер електронного спрямування.

Важливо відзначити, що направлення до невролога може виписати не лише сімейний лікар. Також ви можете отримати направлення в іншого лікаря, який бачить необхідність вашого звернення до невролога. Наприклад, окуліст може направити до невролога для додаткового обстеження.

Чому доводиться так довго чекати на прийом вузького фахівця

Сьогодні в Одесі, як і по всій Україні, спостерігається проблема зменшення кількості лікарів. Це пов'язано із повномасштабною війною, де медики є незамінними. Крім того, багато фахівців виїхали за кордон після початку війни.

Така ситуація призводить до того, що у місті мало лікарів-неврологів, а до тих, хто працює у державних поліклініках та лікарнях, практично неможливо потрапити на прийом.

Як швидко отримати консультацію у невролога

Проблеми неврології стали ще більш поширеними після 24 лютого 2022 року – безсоння, нервовий зрив, депресія та багато інших питань турбують українських громадян.

Якщо ви не можете або не хочете чекати на прийом у лікаря в державній лікарні, ви можете звернутися до приватної клініки. Це дозволить вам заощадити час та оперативно отримати неврологічну допомогу лікаря.

Висококласні фахівці проведуть огляд, нададуть консультацію, проведуть обстеження та при необхідності призначать лікування в короткі терміни, що допоможе уникнути ускладнень та швидко вирішити ваше питання.


Схожі новини

Коментарі