НОВИНИ ГРАД » Новини » Робота в Одесі: як не потрапити на гачок шахраїв

Робота в Одесі: як не потрапити на гачок шахраїв

Робота в Одесі: як не потрапити на гачок шахраїв
Читати grad.ua у  

Безпечне працевлаштування. Насамперед необхідно оцінити ринок вакансій, щоб порівняти реальні умови роботи на різних платформах. Оскільки деякі неперевірені фірми можуть писати в оголошеннях міфічні умови та вказувати зарплату вдвічі вищу за реальну, – розповідає адвокат Юрій Голосов.

Поширена схема шахрайства – залучити співробітника на кілька тижнів так званого «випробувального терміну» та звільнити, не заплативши, – розповідає наш співрозмовник. Щоб не потрапити в таку ситуацію – перш ніж розпочинати виконання обов'язків – слід попросити документи, що підтверджують існування фірми.

Адвокат також радить не погоджуватись на роботу без офіційного працевлаштування. Особливо – якщо вам пропонують тривалий випробувальний термін без жодних гарантій.

Відповідно до закону навіть стажування має оформлятися офіційно, каже експерт. І додає, що без підписання трудового договору шанс отримати повну компенсацію випробувального терміну – практично нульовий.

Якщо ви зіткнулися з роботодавцями-шахраями – потрібно негайно звернутись до правоохоронних органів. Найкраще, якщо це буде заява від групи людей, – підсумував Юрій Голосов.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: