НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеський порт продає плавучий док, який має пробоїну від російської ракети

Одеський порт продає плавучий док, який має пробоїну від російської ракети

Одеський порт продає плавучий док, який має пробоїну від російської ракети
Читати grad.ua у  

Держпідприємство «Одеський порт» виставив на аукціон несправний плавучий док. Відповідне оголошення з’явилося у системі електронних продажів "Прозорро.Продажі".

Плавучий док — судноремонтна споруда, яка призначена для підйому з води судна, що знаходиться на плаву, його ремонту, транспортуванню та спуску на воду. Разом з доком у комплекті йде 18 здвоєних кільблоків — спеціальних підставок для встановлення судна. Споруда знаходиться у акваторії Одеського порту у районі Митної площі, вона частково затоплена, конструктивні корпусні елементи, обладнання та механізми в основному — під водою. Крім того, внаслідок ракетного обстрілу країною-агресором Одеської області, його було пошкоджено зруйнувавши конструктивні елементи корпусу.

дірВодолази обстежили обладнання, яке отримало пробоїну и встановили, що воно технічно несправне і непридатне для ремонту суден, тож його подальша експлуатація неможлива.

водоАукціон призначено на 9 червня. Стартова ціна лоту – понад 15,5 млн гривень, розмір гарантійного внеску – майже 1,6 млн грн. У заяві стверджується, що лот виставляється вперше.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: