НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одеській області алабай покусав дитину

В Одеській області алабай покусав дитину

В Одеській області алабай покусав дитину
Читати grad.ua у  

15 травня до поліції звернулася мешканка одного із сіл Березовського району. Вона написала заяву, в якій зазначила, що сусідський пес породи алабай покусав її 10-річну дочку. Дитину доставили до лікарні з ранами на руці та обличчі. Нині життю дівчинки нічого не загрожує.

Як з'ясували правоохоронці, дівчинка грала із сусідськими дітьми у їхньому дворі, де знаходився пес. Несподівано він зірвався з ціпку та напав на дитину. Хазяйка відтягла собаку і викликала швидку.

Поліцейські, встановивши обставини події, щодо власниці тварини склали протокол за ч. 3 ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення за фактом утримання незареєстрованого собаки у місцях, де це заборонено відповідними правилами, що спричинило заподіяння шкоди здоров'ю людини. Також із жінкою правоохоронці провели профілактичну бесіду та нагадали правила утримання собак.

Проте вже через п'ять годин поліцейські вдруге отримали виклик за тією ж адресою. Той же пес знову зірвався з ціпку, вискочив за огорожу і загриз тер'єра двору, що пробігав повз.

Щодо власниці алабаю правоохоронці вдруге склали матеріали за тією ж статтею КУпАП. Згідно з санкцією вищезазначеної статті, їй загрожує штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 гривень) з конфіскацією тварини.

Стаття 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлює відповідальність за утримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, утримання незареєстрованих собак, приведення їх у громадські місця, вигул собак без повідків та намордників (крім собак, породи яких не внесені до Переліку небезпечних порід собак) чи в не відведених для цього місцях, а також неприбирання власником тварини її екскрементів під час перебування тварини у громадському місці (крім вигулу у спеціально відведених для цього місцях), у тому числі вчинені особою повторно протягом року, а також якщо це спричинило заподіяння шкоди здоров’ю людини або її майну.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: