НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеські лучники потрапили в десятку 
Одеські лучники потрапили в десятку 
Читати grad.ua у  

Одеські лучники показують високі результати на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Продовжуючи активний тренувальний процес. Тренер української збірної, срібна призерка Олімпійських ігор зі стрільби з лука, чемпіонка світу Наталія Бурдейна розповіла про те, чим живе цей олімпійський вид спорту у воєнний час в Одесі.

Сьогодні титулована спортсменка за умов воєнного часу продовжує тренувати юних одеських спортсменів.

Одна з вихованок Наталії Бурдейної 15-річна Варвара, кандидат у майстри спорту, стріляниною із класичного лука займається з 10 років. Дівчина бере активну участь у всеукраїнських та Європейських змаганнях та чемпіонатах. Для Варвари лучний спорт не лише своєрідний спосіб медитації, а й частина життя та ціла філософія, зізнається спортсменка.

У квітні цього року на Всеукраїнських змаганнях серед кадетів одеські спортсмени увійшли до десятки найкращих лучників в Україні.

Сучасна спортивна стрільба із лука розвивається в Україні з 1956 року. Через повномасштабну озброєну агресію РФ, українські лучники змушені тренуватися за кордоном: у Німеччині, Португалії, Польщі. Один із основних українських стрілецьких комплексів, розташований у Чернігові, був повністю зруйнований прямим попаданням російської ракети у березні 2022-го року.


Схожі новини

Коментарі