НОВИНИ ГРАД » Новини » Спорт » Одеський плавець встановив рекорд на чемпіонаті Європи у Римі
Одеський плавець встановив рекорд на чемпіонаті Європи у Римі
Читати grad.ua у  

8-ма ранку, спортивна школа «Динамо». У молодого одеського спортсмена Вадима Науменка закінчується ранкове тренування з плавання.
Вадим займається плаванням уже 13 років. Його батьки та старший брат – теж плавці, майстри спорту. Вадим розповідає: завжди рівнявся на брата.
На своїх перших змаганнях серед молоді Вадим взяв 5 золотих та дві срібні медалі. Коли прийшов займатись, йому було 5, – згадує тренер плавця Олександра Курбанова. За її словами, задатки у хлопця були з дитинства.

Восени 2021-го року Вадим серйозно перехворів на коронавірусну інфекцію, через це довелося пропустити 4 місяці тренувань. Повернутися після цього до режиму було непросто – насамперед психологічно, розповідає тренер.

З початком воєнних дій одеський спортсмен разом із тренером були змушені виїхати з країни, щоб мати змогу продовжувати тренування та виступати на змаганнях.

Вадима Науменка тепло прийняли в Італії, а місцева федерація плавання надала потрібні умови для тренувань.

На чемпіонаті Європи з водних видів спорту він посів восьме місце – при цьому поставив своєрідний рекорд для України, показавши найкращий за 25 років результат на дистанції 200 метрів.

Провівши 5 місяців в Італії, тренер та спортсмен повернулися до України та продовжили тренування в Одесі, у рідній школі. Єдине, що сьогодні збиває настрій – це невизначеність, каже Олександра Курбанова.

Вдома – і стіни допомагають, тому поки що є така можливість – Вадим Науменко продовжує тренування в рідній Одесі. Щоб у наступному сезоні знову гідно представити Україну на міжнародних змаганнях та досягти ще більш високих результатів.


Схожі новини

Коментарі