НОВИНИ ГРАД » Новини » Брати, які постраждали від ракетного удару в Сергіївці, пройдуть реабілітацію в Австрії

Брати, які постраждали від ракетного удару в Сергіївці, пройдуть реабілітацію в Австрії

Брати, які постраждали від ракетного удару в Сергіївці, пройдуть реабілітацію в Австрії
Читати grad.ua у  

1е липня – жахлива ніч для Одещини. Російська ракета влучила в 9-поверховий житловий будинок в Сергіївці. 22 людини загинуло, 39 отримали поранення. В цій багатоповерхівці як раз знаходилася сім’я братиків Володі та Якова. Їх мати та вітчим загинули на місці. Хлопців з під завалів діставали сусіди.

Старший - 14-річний Володя, отримав черепно-мозкову травму. У хлопця були чисельні поранення обличчя та перелом правої руки. Його 8-річний братик постраждав більше. Уламок потрапив у шию.

Поранених дітей спершу доправили до реанімації місцевої лікарні на Одещині. А потім евакуаційним потягом транспортували до лікарні Святого Миколая у Львові.

Стан старшого брата був стабільнішим. А за життя молодшого довелося поборотися – розповідає Михайло Ловга, завідувач нейрохірургічного відділення.

На подив лікарів, він відновлювався дуже швидко.

З хлопчиками також працював фізичний терапевт. Відновлення Володі було швидшим. Але, йому допомагали розробити руку, яка була малорухливою після тривалого перебування в гіпсі.

Яків вже вчиться ходити і рухати лівою рукою. На правій руці – перелом плечової кістки. У хлопчика поки стоїть аппарат зовнішньої фіксації. Але для повного відновлення ще доведеться працювати з реабілітологом.

Не зважаючи на втрату близьких і важкі травми, хлопчики посміхаються і допомагають один одному. Володя цікавиться відеоіграми, а Яків обожнює конструктори – хоч зараз трохи злиться, через те що не може повістю рухати руками – розповідає їхня сестра. Дівчина розповіла, що вібразу після зняття гіпсу старший брат почав дбати про молодшого.

Зараз хлопчиків евакуювали до Австрії. Там брати продовжать свою реабілітацію. Хлопчики пообіцяли, що обов'язково повернуться в Україну. Вже після перемоги у війні.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: