НОВИНИ ГРАД » Новини » Фестиваль косплеєрів у Одесі

Фестиваль косплеєрів у Одесі

Фестиваль косплеєрів у Одесі
Читати grad.ua у  

Напередодні всесвітнього дня анімешника в Одесі відбувся камерний фестиваль, який об'єднав шанувальників кінематографу, японської анімації, коміксів та комп'ютерних ігор. Оригінальне дефіле міфічних персонажів відвідала знімальна група ТРК «ГРАД».

Тут зустрічають і проводжають по одягу. Творчість та самовираження стоять на чолі всього косплей руху, вважають самі учасники. Кого косплеїти – особиста справа кожного. Найпопулярніші для наслідування - образи з американських коміксів «Марвел», герої з Аліси в країні Чудес та Гаррі Поттера, персонажі аніме. Занурюючись у світ косплею, кожен із учасників знаходить свою віддушину.

У косплеї все має бути наближено до образу персонажа та максимально деталізовано: макіяж, зачіска, аксесуари та, звичайно, одяг. На виготовлення костюмів та підбір деталей професійні косплеєри приділяють багато часу. Багато хто виготовляє костюми самостійно, сидячи ночами за швейною машинкою. Інші замовляють амуніцію у кравців.

Репрезентація образу відбувається на косплей конкурсі-дефіле, де кожен із учасників за 40 секунд має продемонструвати свій костюм, атрибути, відіграти танець чи характерні рухи обраного персонажа. Косплеєри створюють цілі сценічні номери, використовуючи широкий спектр засобів художньої виразності. А досвідчені метри косплею оцінюють учасників.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: