НОВИНИ ГРАД » Новини » У столиці Австрії у Новорічну ніч слухали Штрауса та танцювали вальс

У столиці Австрії у Новорічну ніч слухали Штрауса та танцювали вальс

У столиці Австрії у Новорічну ніч слухали Штрауса та танцювали вальс
Читати grad.ua у  

Новий рік для багатьох корінних жителів Відня не є яскравим святом. Вони відзначають Різдво, а до новорічної ночі ставляться спокійно. Але в столиці Австрії є кілька локацій, де традиційно можна зустріти Новий рік на вулиці.

Насамперед, це так звана «новорічна миля» – кілька кварталів у центрі та площа святого Стефана – Штефанплац. Там грає оркестр, виступають артисти. Вулиця Грабен - також центр святкових заходів. Тут так само – музика, працюють ресторани, продаються сувеніри. Сувеніри – насамперед, іграшкові свинки, які, як вважають тут, приносять щастя.

Перед опівночі людей у цьому районі стільки, що важко пройти. Потоки регулює поліція. Але на вільних ділянках люди танцюють, особливо звучать вальси. А одразу після опівночі за традицією оркест виконує вальс Штрауса.

Феєрверки та петарди у Відні офіційно заборонені, за їх використання встановлено штраф у 3600 євро. Але найчастіше у свято, це мало кого зупиняє.

Серед тих, хто прийшов на центральну площу відзначати Новий рік, переважно туристи або ті, хто з різних причин приїхав до Австрії з Туреччини та арабських країн. Українців у Новорічну ніч у святкових локаціях Відня – небагато.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: