НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеський ботанічний сад славиться своєю унікальною колекцією рослин
Одеський ботанічний сад славиться своєю унікальною колекцією рослин
Читати grad.ua у  

Понад 3,5 тисячі унікальних рослин, привезених з різних країн, вражають своєю красою щосезонно. Однак, восени Одеський ботанічний сад особливо прекрасний – дерева рясніють яскравими фарбами, а деякі також приваблюють своїм ароматом. Одна з таких рослин – чагарник будлі, який часто називають «осіннім бузком».

кустарник будлея 

Серед різноманітності флори ботанічного саду особливу увагу до себе приковують багаторічні великі декоративні злаки. Забарвлення витончених суцвіть міскантус зазвичай восени змінюється від рожевої або білої до всіх відтінків коричнево-червоної гами.
Протягом усієї осені і навіть взимку можна милуватися чагарниками падуболістної магонії. Незважаючи на те, що це декоративна рослина, її плоди можна використовувати для приготування варення або чаю.


В Одеському ботанічному саду є окрема колекція лікарських рослин. Це свого роду навчальний матеріал, призначений для вивчення студентами.
Незважаючи на скрутний час, ботанічний сад продовжує свою роботу. Також тут проводять безкоштовні екскурсії для переселенців. Головне завдання ботанічного саду під час війни – зберегти унікальну колекцію рослин.

ботанический сад

Ботанічний сад Одеського національного університету імені Іллі Мечникова можна відвідувати будь-якої пори року. Тут завжди щось цвіте, плодоносить, дивує. Любителям фарб та затишку варто відвідати сад восени: відчути запах троянд, подивитися на плоди гранату, а також прогулятися лавандовим лабіринтом, який відкриють зовсім скоро.


Схожі новини

Коментарі