НОВИНИ ГРАД » Новини » У першому пологовому будинку Одеси з'явився спеціальний інкубатор

У першому пологовому будинку Одеси з'явився спеціальний інкубатор

Читати grad.ua у  

роддом №1Число дітей, які з'являються на світ недоношеними чи ослабленими, останні кілька років збільшилося, особливо у період війни – відзначають неонатологи. Фахівці пов'язують це із постійним стресом майбутніх мам, а також з екологічними проблемами. Сьогодні українські лікарі вміють виходжувати недоношених немовлят, а на допомогу їм приходить сучасне обладнання. В Одесі у першому пологовому будинку з'явився спеціальний інкубатор.

Усередині цього медичного апарату підтримується постійна температура та необхідна для дитини вологість повітря.
Недоношені та ослаблені немовлята можуть перебувати в інкубаторі від кількох годин до кількох тижнів. За цей час ослаблені діти за допомогою кваліфікованих лікарів зміцніють та краще пристосуються до життя.

За час війни кількість недоношених дітей побільшала – зазначають лікарі. Це пов'язано із здоров'ям батьків, яке, своєю чергою, погіршується через постійний стрес. Однак співробітники пологового будинку намагаються зробити все можливе, щоб мінімізувати хвилювання майбутніх мам. У тому числі одне з основних завдань персоналу – допомогти породіллям переміститися у бомбосховища під час повітряної тривоги.

Під час зйомки наші кореспонденти саме застали сигнал повітряної тривоги і спустилися разом з мамами та співробітниками пологового будинку у сховище. Тут є все необхідне, щоб персонал пологового будинку міг надати необхідну допомогу породіллям.

Психологічний стан новоспечених мам – сприятливий. Жінки розповідають, що незважаючи на труднощі воєнного часу, почуваються тут у безпеці.

Нагадуємо, що у рамках програми медичних гарантій пологи оплачує Національна служба здоров'я України. Це означає, що майбутні мами не повинні купувати медикаменти, платити за приймання пологів чи кесарів розтин, а також платити окремо лікарям чи медсестрам – наголосили в одеському пологовому будинку.


Схожі новини

Коментарі