НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одеській області – пік сезону міграції птахів
В Одеській області – пік сезону міграції птахів
Читати grad.ua у  

В Одеській області – пік сезону міграції птахів. Тисячі пернатих красенів зупиняються в національному природному парку ТУзлівські лимани, щоб набратися сил перед тим, як продовжити шлях на південь, за екватор.

В останні дні Одеський регіон прийняв дуже особливих гостей – це червонокнижні рожеві фламінго, розповідає еколог Іван Русєв.

Також в області зараз відпочиває велика зграя рожевих пеліканів – понад 500 особин. Що дивно, зазначає еколог, 25 птахів у зграї – молоді.

За словами Івана Русєва, ці птахи використовують тузлівські лимани, як своєрідний «транзитний вокзал».

Пелікани та фламінго – не останні дивовижні гості Одеського регіону. До кінця року в Тузловських лиманах чекають на приліт ще одного виду пернатих – занесених до червоної книги України – це червоновола казарка.

Одеська область сьогодні – єдина на узбережжі Чорного моря, де птахи можуть безпечно зупинитися на відпочинок. 12 природних парків та 8 заповідників України знаходяться під тимчасовою окупацією Росії. За повідомленнями фахівців, природоохоронну діяльність на цих територіях вести практично неможливо.

Через повномасштабні військові дії страждають як рослинний, так і тваринний світ. Зокрема через використання гідролокаторів на військових кораблях Чорноморський регіон втратив велику кількість дельфінів. На щастя, на сьогоднішній день ситуація змінюється на краще.

Нагадаємо, раніше прокуратура Одеської області кваліфікувала масову загибель чорноморських дельфінів через агресію РФ як екоцид і відкрила кримінальне провадження за фактом масового знищення об'єктів тваринного світу.


Схожі новини

Коментарі