НОВИНИ ГРАД » Новини » За щомісячний внесок за кордон: новий законопроект Верховної Ради

За щомісячний внесок за кордон: новий законопроект Верховної Ради

За щомісячний внесок за кордон: новий законопроект Верховної Ради
Читати grad.ua у  

Верховна Рада України зареєструвала законопроект, що пропонує випускати чоловіків призовного віку за кордон під щомісячний гарантійний внесок.

Питання можливості виїзду за кордон військовозобов'язаних чоловіків обговорюється від початку війни. Нещодавно чоловікам планували дозволити виїжджати за кордон під заставу. Однак це нововведення вирішили поки що відкласти.

Наразі народні депутати України пропонують інший механізм: чоловіків віком від 18 до 60 років випускати за кордон під щомісячний гарантійний внесок. Для цього українським чоловікам потрібно буде відкрити рахунок в одному з державних банків на суму 5 неоподатковуваних мінімумів для працездатних громадян (станом на даний час це 13 тисяч гривень) і щомісяця поповнювати його на суму, що дорівнює податкам із мінімальної зарплатні – 2697 гривень.

У законопроекті пропонується також брати письмове підтвердження у чоловіків щомісяця перераховувати із цієї суми гроші на рахунок ЗСУ (у розмірі зазначеного податку).

У пояснювальній записці до законопроекту №8029 підкреслюється, що рівень безробіття в Україні під час війни зріс до 35% і це негативно впливає на настрої в суспільстві. Крім того, без тих перерахувань, що робили чоловіки, які працювали за кордоном, страждає державний бюджет. А використовуючи цей механізм, з'являється можливість додаткової підтримки армії – наголошують парламентарі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: