НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеська область увійшла до трійки рекордсменів з реєстрації шлюбів

Одеська область увійшла до трійки рекордсменів з реєстрації шлюбів

Одеська область увійшла до трійки рекордсменів з реєстрації шлюбів
Читати grad.ua у  

Одеська область на третьому місці за рейтингом укладання шлюбів цього літа. Попереду Київска та Дніпропетровська області. За три місяці в нашому регіоні одружили 5 тисяч 414 пар. Здебільшого влаштовували саме святкову церемонію. Це були як люди, які мають довгі стосунки так і зовсім юні. Про це розповіли в управління державної реєстрації міністерства Юстиції.

У зв’язку з воєнним часом, процедура реєстрації шлюбу скоротилася. Тепер можна подати заяву і одружитися в той же день. Але можливі й черги, через те, що багато охочих.

Для реєстрації шлюбу треба подати заяву, документи які посвідчують особу, та якщо необхідно – папери про розірвання попередніх відносин.
Для військових укладання шлюбу не передбачає навіть присутності одного з молодят. Адже буває таке, що, наприклад, чоловіка не відпустили. Є варіант погодження по засобам зв’язку, або шлюб заключає командир.

Якщо говорити про розлучення, то тут кількість зменшилась, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року. Та й розірвання шлюбу буде не таким швидким як його укладання. Тут доведеться почекати 30 днів, передбачені законодавством.

Щодо ситуації, якщо пара хоче розлучитися, але хтось наразі перебуває закордоном, то необхідно надати документ, погоджений консулом. Те ж саме стосується й укладання шлюбу.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: