НОВИНИ ГРАД » Новини » У дитячої бібліотеки №40 є своя легенда
У дитячої бібліотеки №40 є своя легенда
Читати grad.ua у  

Відомо, що гуси врятували Рим. А ось біля бібліотеки у Суворовському районі Одеси – інший живий талісман: її врятував чорний кіт. Легенда свідчить, що один чиновник хотів у будинку, де зараз знаходиться бібліотека, облаштувати замість неї продуктовий магазин. І коли всі документи биді зібрані та чиновник їхав оформити угоду, йому дорогу перейшов чорний, розповіла Ольга Стемберська, завідуюча філіалом дитячої бібліотеки №40.

Ось так кішки стали оберегом бібліотеки. Тому тут мешкає, а точніше працює з 9-тої до 19-тої на правах заслуженого співробітника руда кішка Цукерка.

У бібліотеці № 40 дошкільнята та школярі не лише читають книги. Бібліотекарі вигадали для дітей кілька проектів, пов'язаних із книгами. Ось один із них – ігротека, яка існує понад 4 роки розповідає керівник проекту Олена Санду. Бібліотекар каже, що діти грають із задоволенням і водночас розвивають свої розумові здібності, фантазію та техніку читання. Загалом у бібліотеці понад 10 ігор за мотивами різних книг.

За словами бібліотекарів, діти дуже люблять проводити час із різними активностями та раді можливості поспілкуватися з ровесниками. Є від занять і користь – вони розвивають фантазію, а також дрібну моторику.

У бібліотеці можуть знайти для себе багато цікавого як зовсім юні читачі, так і старші діти. Як займають та захоплюють старшокласників співробітники дитячої бібліотеки №40 – у наступних сюжетах ТРК «ГРАД».


Схожі новини

Коментарі