НОВИНИ ГРАД » Новини » Початок нового навчального року: патрульна поліція нагадала про правила безпеки

Початок нового навчального року: патрульна поліція нагадала про правила безпеки

Початок нового навчального року: патрульна поліція нагадала про правила безпеки
Читати grad.ua у  

Незважаючи на війну, в Україні розпочався новий навчальний рік. Деякі школярі повернулися за парти. Але в освітньому процесі не обійшлося без змін – насамперед заради безпеки дітей. Під час повітряних тривог класи спускатимуться в укриття. На такий випадок у школярів у рюкзаках окрім підручників та зошитів має бути кілька необхідних речей: вода, щось на перекус, мобільний телефон із зарядним пристроєм.

У перші дні навчання педагоги разом із учнями мають опрацювати план дій під час тривоги, – каже начальник прес-служби Управління патрульної поліції в Одеській області Алла Марченко.

Ще одне завдання батьків – обговорити з дитиною безпечний шлях до школи. І нагадати правила поведінки із підозрілими предметами, які можуть зустрітися на вулиці.

Багато одеських школярів поки що залишаються на онлайн-навчанні і основну частину свого часу проводять вдома, часто залишаються без нагляду батьків. Тому важливо нагадати дітям правила не лише воєнної, а й побутової безпеки. Як поводитися з електроприладами, як діяти в екстрених ситуаціях і що робити, якщо у двері стукає незнайомець.

Дітям, які пересуваються містом самостійно – ходять до школи чи на додаткові заняття, чи просто гуляють із друзями – також варто освіжити у пам'яті дорожні правила, каже Алла Марченко.

Особливої обережності слід дотримуватись на пішохідних переходах.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: