НОВИНИ ГРАД » Новини » Українцям цього року осіння депресія не загрожує – переконана психолог Наталія Лебедєва
Українцям цього року осіння депресія не загрожує – переконана психолог Наталія Лебедєва
Читати grad.ua у  

Осіння депресія скасовується. Вона пішла на другий план, оскільки в українців з'явилися інші, більш глобальні, проблеми, пов'язані з війною. Про це розповіла Наталія Лебедєва, кандидат психологічних наук. Зараз люди більше переживають про те, якою для країни буде зима.

Існують певні психологічні прийоми, які можуть трохи збити градуси переживань. Наталя Лебедєва радить: необхідно дати візуальний сигнал самому собі, щоб мозок зрозумів, що до зими все готове. Наприклад - продумати список продуктів, які можуть знадобитися в холодну пору року.

Те ж саме стосується і теплого одягу – нагадує психолог. Адже багатьох насамперед непокоїть майбутній опалювальний сезон.

За понад шість місяців повномасштабного вторгнення наша психіка адаптувалася до війни. Ми навчилися жити за таких умов і навіть щось планувати на майбутнє. Але все ж таки, півроку безперервного стресу – це певний переломний момент для кожного українця, каже Наталія Лебедєва.

Адаптуватися до нової реальності складно, але можливо. Один із способів це зробити – навіть у воєнний час продовжувати займатися улюбленою справою. Необхідно згадати, що дарувало відчуття відпочинку та надавало сили до війни. Не виключено, що ці заняття піднімуть настрій та допоможуть триматися й зараз, підсумувала Наталія Лебедєва.


Схожі новини

Коментарі