НОВИНИ ГРАД » Новини » Оформление загранпаспорта для ребенка: что необходимо знать

Оформление загранпаспорта для ребенка: что необходимо знать

Оформление загранпаспорта для ребенка: что необходимо знать
Читати grad.ua у  

В последнее время наметилась тенденция к увеличению количества граждан, возвращающихся в Украину. Однако желающих покинуть страну тоже немало – рассказала начальник Главного управления миграционной службы в Одесской области, Алену Погребняк:

Ми бачимо це в громадянських паспортах, коли вони перетинали кордаон коли почалася війна по паперовим паспортам книжечкам громадянським. На сьогоднішній день такі люди повертаються до нас щоб оформити закордонний паспорт. І роблять вони це про всяк випадок на момент погіршення ситуації, сподіваємося, що такого не буде. 

Кабинет министров принял постановление согласно которому срок действия заграничных паспортов украинцев продлен до 5 лет. Таким образом, украинцы, чьи паспорта истекли или истекают в ближайшее время, могут легально использовать такой документ для пересечения государственной границы.

Ця послуга досить є популярною. Нею скористалися вже більше 12 тисяч одеситів, більше 13 тися одеситів немаючи у дітей первисних документів закордонних вклеїли цих дітей до своїх паспортів, і це також дозволяє подорожувати навіть літаком з дітьми, то більшість все ж таки виявляють бажання продовжити документ або вклеїти дітей. Вклеїти дитину можна від 0 до 18 років в паспорт або 1 з батьків або обома батькам, це безкоштовна послуга і вона надається в день звернення будь-якому підрозділі міграційної служби. 

Чтобы оформить загранпаспорт ребенку младше 12 лет, необязательно его присутствие – рассказали в Миграционной службе Одесской области.

І це дуже популярно на сьогоднішній момент, враховуючи те, що діти можуть бути там у від'їзді у бабусі, наприклад, десь в області. Тобто один з батьків приходить до міграційної служби або цнапу по документу з оригіналом свідоцтва про народження з фотокарткою дитини однією розміром 10 на 15 см і зі своїм громадянським паспортом. 

С 12-ти лет присутствие детей для оформления загранпаспорта – обязательно, так как они должны оставить свои отпечатки пальцев и цифровую подпись на документе. Также понадобятся заявление от обоих родителей для получения загранпаспорта, для детей старше 14 лет - паспорт и его копия, для детей старше 16-ти лет – идентификационный код и его копия, несколько фотографий, копии внутренних паспортов родителей, а также квитанция об оплате услуг.

Сплата послуги щодо подачі документів онлайн або можливо сплатити в підрозділах міграційної служби там де термінали є будь-якому банку. Реквізити також розміщені, вони різні в кожному районному підрозділі, враховуючи те, що різний місцевий бюджет для плати. Тобто неможливо платити в суворовському районі, подати в головному управлінні, тобто повинно там подати документи на повернення коштів, а тут сплачувати наново. 

Сегодня многие украинцы желают оформить паспортные документы как можно быстрее. Срок изготовления «срочного загранпаспорта» составляет от двух до трех недель, а несрочного – больше месяца, говорит Алена Погребняк.

Терміни виготовлення паспортів перевищують встановлені, враховуючи те, що є великий наплив подачі документів і врховуючи те, що є досі у зв'язку з військовим часом проблема з доставкою документів. 

Напомним, что сегодня оформить паспортные документы уже можно практически во всех отделениях региона. За оказанием такой услуги в миграционную службу теперь обращаются более 2,5 тысяч украинцев в день.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: