НОВИНИ ГРАД » Новини » Заболеваемость коронавирусом в Одесской области снижается

Заболеваемость коронавирусом в Одесской области снижается

Заболеваемость коронавирусом в Одесской области снижается
Читати grad.ua у  

Одесская область перешла из «красной» карантинной зоны сразу в «желтую», минуя «оранжевую». Однако расслабляться рано – отметил Виталий Гончаров.

Виталий Гончаров, главный санитарный врач Одесской области:

На минулому брифінгу ми прогнозували вихід одеського регіону із червоної зони. І наші прогнози, як бачите, справдилися. Однак сьогодні показники захворюваності не свідчать про самепідблагополучення. Ми все ще продовжуємо перевищувати інтенсивний показник по Україні на 3,8%. Індикаторні показники епідемічної небезпеки знаходяться фактично на рівні цільових. А це рівень захворюваності на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію складає 90,3% від епідпорогу критерієм менше 100%.

Многие одесситы неохотно соблюдали карантинные ограничения даже когда Одесский регион был в красной зоне. Однако соблюдение определенных правил никто не отменял, их необходимо соблюдать не только для того, чтобы не платить штраф, но, прежде всего, ради сохранения здоровья – своего и окружающих.

Жовта зона означає послаблення карантинних обмежень, але не їх повністю скасування. Деякі обмеження залишаються: а це масковий режим, соціальна дистанція, заборона проведення масових заходів за участю більш як 30 осіб, робота закладів громадського харчування після 22 годин та до 7 ранку та інше.

Чем более ответственно люди будут подходить к соблюдению правил, тем раньше удастся побороть пандемию – уверены специалисты.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: