НОВИНИ ГРАД » Новини » СМИ потеряли объективность во время войны

СМИ потеряли объективность во время войны

Читати grad.ua у  

Медиа-эксперт, журналист и преподаватель Львовского Католического Университета Отар Довженко считает, что медиа-пространство во время войны –слишком изменилось. И не в лучшую сторону.

По словам эксперта, за последний год отечественная журналистика существенно растеряла объективность в освещении политических и военных событий.

Отар Довженко, медиа-эксперт, журналист, писатель, преподаватель УКУ (г. Львов): Те, що я бачив в останні дні, це страшний таких хаос, війна всіх проти всіх, взаємні дикі звинувачення, суцільні перекручування, маніпуляції. І кожна людина, мало того, що знаходить виправдання для того, щоб стати на ту чи іншу сторону конфлікту, суті якого ми до кінця не знаємо, так ще і вимагають всіх інших також визначитися – або ти з тими, або ти з тими.

Корр: В первую очередь, считает медиа – эксперт – это связано с недостаточной подготовкой журналистов. Для освещения таких тем, как военный конфликт.

Отар Довженко, медиа-эксперт, журналист, писатель, преподаватель УКУ (г. Львов): Висвітлення конфлікту не вичерпується тільки поданням двох позицій в умовному балансі надання слова, просто надання слова двом людям, які між собою конфліктують, чи тим більше, вставанням на бік тієї сторони, яка з тієї чи іншої причини здається більш правою.

Проведение таких встреч, уверен преподаватель Львовского Католического Университет, помогут представителям средств массовой информации понять и выработать основные принципы освещения нынешних событий в стране. Не только всеукраинского, но и регионального масштаба.

Отар Довженко, медиа-эксперт, журналист, писатель, преподаватель УКУ (г. Львов): Висвітлення конфлікту починається зі з’ясування передісторії, з’ясування причинно-наслідкових зв’язків, і з того, щоб з’ясувати всі сторони і показати конфлікт панорамно, показати його масштабно, показати його цілісно. Цього страшенно бракувало нашим медіа і в цих останніх історіях.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: