НОВИНИ ГРАД » Новини » Радіодиктант-2024 напишуть 25 жовтня

Радіодиктант-2024 напишуть 25 жовтня

Читати grad.ua у  

У п'ятницю українці по всьому світу традиційно напишуть Радіодиктант національної єдності. Цього року він відбудеться напередодні Дня української писемності та мови.

Автором Радіодиктанту-2024 стала Оксана Забужко – українська письменниця та есеїстка. Її текст читатиме письменник, музикант, екоактивіст та військовий Павло Вишебаба. Він є автором книги віршів «Тільки не пиши мені про війну», видану 2022 року.

Диктант транслюватимуть на телебаченні, радіо та діджиталі. Початок – об 11:00 за київським часом.

Щорічний радіодиктант національної єдності зможуть написати й українці за кордоном. До флешмобу можна буде приєднатися онлайн 25 жовтня з будь-якої точки світу з огляду на різницю в часі.

Також є можливість написати диктант офлайн тим, хто живе в Польщі та Німеччині, повідомляють ЗМІ.

Варшавська Українська Школа закликає всіх бажаючих писати радіодиктант у школі у Варшаві за адресою вулиця Grójecka, 128A. За варшавським часом початок о 10:00.

У Німеччині зібратись офлайн для написання тексту можна буде у несольких містах. У Берліні за адресою Levetzowstraße 13, 10555, о 10:00 за місцевим часом. І у місті Фрайбург за адресою Rehlingstraße 9 о 09:30 за місцевим часом. Для участі необхідно зареєструватися.

Написані диктанти українців прийматимуть онлайн та офлайн. Паперовий лист потрібно буде надіслати на адресу: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку [email protected]. Для цього потрібно сфотографувати або відсканувати написаний текст у форматах jpg, png, jpeg, tiff, pdf.

Після оприлюднення тексту радіодиктанту електронні листи приймати перестануть. Усі надіслані роботи перевірить професійна комісія. Результати будуть оприлюднені після того, як усі листи перевірить комісія.


Схожі новини

Коментарі