НОВИНИ ГРАД » Новини » Італійські парламентарії з візитом в Одесі

Італійські парламентарії з візитом в Одесі

Читати grad.ua у  

Сьогодні міський голова Одеси Геннадій Труханов зустрівся з групою італійських парламентаріїв на чолі з віце-президентом Палати депутатів Джорджо Муле. Він так само очолює італійську секцію групи міжпарламентського співробітництва Італія - Україна. На зустрічі був присутній Посол Італійської Республіки в Україні пан Карло Формоза.

Парламентарії приїхали, щоб особисто ознайомитися з містом і його визначними пам'ятками, а також оцінити масштаби руйнувань і визначити конкретні потреби у відбудові, адже відновлення Одеси відбувається під патронатом Італії. Візит дасть змогу краще зрозуміти, які ресурси і підтримка необхідні для ефективної реконструкції та реставрації.

Сторони обговорили перспективні сфери для залучення інвестицій. Італійці впевнені та живуть за принципом, що не можна стирати історію, якою б вона не була. Пан Муле зокрема зазначив:

Історія розвивається, тому потрібно дорослішати разом із нею і приймати різні її моменти. В Італії багато опер написано за часів фашизму, будувалися будинки. Але це не привід не відвідувати їх, і тим більше зносити. Мистецтво нікому не належить. Воно належить світу!

Так само депутати Італії висловили солідарність із міським головою та одеситами щодо збереження спадщини, зокрема, завдяки якій Одеса стала літературним містом ЮНЕСКО.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: