НОВИНИ ГРАД » Новини » Близько 30 випадків вандалізму зафіксовано в Одесі з початку року

Близько 30 випадків вандалізму зафіксовано в Одесі з початку року

Около 30 случаев вандализма зафиксировано в Одессе с начала года
Читати grad.ua у  

За 9 місяців зазнали пошкоджень об'єкти, які обслуговують спеціалістами КП «Сервісний центр». Найбільш поширені нанесення графіті та різноманітних написів на об'єкти, пошкодження плиткового покриття, обладнання та майна ділянок підприємства, навмисне або випадкове псування елементів фонтанів.

На утриманні «Сервісного центру» є безліч елементів благоустрою, розташованих у всіх частинах Одеси. Серед них 45 об'єктів монументального мистецтва, які не є культурною спадщиною, та 4 елементи благоустрою на в'їздах до міста. Також підприємство обслуговує 27 одеських фонтанів та 16 бюветних комплексів.

Одеська мерія звертається до мешканців та гостей міста з проханням дбайливо ставитись до майна міста. Умисне псування та знищення міського майна тягнуть за собою кримінальну відповідальність, нагадали на офіційному сайті міста:

Стаття 194. Умисне знищення або пошкодження майна

  1. Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, карається штрафом до п’ятдесяти (850 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Стаття 296. Хуліганство

  1. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом від п'ятисот (8500 грн) до тисячі (17000 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.
  2. Ті самі дії, вчинені групою осіб, караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: