НОВИНИ ГРАД » Новини » Погода стане більш нестійкою: до чого готуватися на початку жовтня

Погода стане більш нестійкою: до чого готуватися на початку жовтня

Погода станет более неустойчивой: к чему готовиться в начале октября
Читати grad.ua у  

Завдяки атмосферній циркуляції з південного сходу, на територію України продовжить надходити тепле повітря з більш південних широт. Таким чином, температурний фон перевищуватиме норму на 5 – 10 °. І лише в західних областях прогнозується прохолодніша погода, в окремі дні не виключені заморозки. Дощі вірогідніші у другій половині тижня, проте охоплять вони не всю територію України.

Про це у колонці для Метеопрогу написав метеоролог Ігор Кібальчич.

Початок тижня порадує мешканців Одеси та області теплою та сухою погодою. В понеділок очікується мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер північний, 9-14 м/с. Температура вдень підніметься до позначки 23-25°. Такий прогноз синоптиків Гідрометцентру Чорного та Азовського морів.

У вівторок, 1 жовтня, в Одесі та області очікується місцями невеликий дощ із поривами вітру до 15-17 м/с. Температура вночі 9-14 °, вдень повітря прогріється до 14-19 °. У середу без істотних опадів. Вітер північний, 9-14 м/с, вночі температура буде такою самою як і в попередній день, а ось вдень потеплішає до 18-23°С. У четвер, 3 жовтня, триватиме період малохмарної та теплої погоди по всій країні. Дощів не синоптики не прогнозують. Температура вночі 9-14°, вдень до 17°.

До кінця тижня погода стане більш нестійкою. У п'ятницю на більшій частині території країни ще збережеться суха та аномально тепла погода, але у західних областях почнуться дощі. У вихідні дні дощова погода пошириться на більшу частину країни, місцями з грозами та шквалистим посиленням вітру. Температура повітря у ці дні коливатиметься від 11-17 градусів вночі до 15-20 градусів вдень, а на південному сході та в Криму повітря прогріється до 23-28 градусів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: