НОВИНИ ГРАД » Новини » Демонтаж пам'ятників в Одесі обговорювали на виконкомі

Демонтаж пам'ятників в Одесі обговорювали на виконкомі

Демонтаж памятников в Одессе обсуждали на исполкоме
Читати grad.ua у  

Одеський виконком сьогодні, відповідно до розпорядження голови ОВА Олега Кіпера від 26 липня 2024 р., розглянув питання про демонтаж пам'ятників в обласному центрі.

Виконавчий комітет призначив Управління капітального будівництва замовником проектування демонтажу (перенесення, вилучення) із публічного простору пам'яток, знаків, їх окремих елементів у м. Одесі.

Як зазначив в.о. Одеського міського голови Олександра Філатова, для виконання розпорядження голови ОВА щодо демонтажу та перенесення пам'яток необхідно підготувати значний обсяг документів, розробити наукову та технічну документацію, яку відповідно до законодавства буде передано до органів охорони культурної спадщини вищого рівня. Це стосується як 7 об’єктів зі статусом пам’яток культурної спадщини, так і 12 пам’ятників, які не мають такого статусу. 

Крім того, окремо необхідно узгодити з Міністерством культури та стратегічних комунікацій України питання дотримання вимог Закону України “Про охорону культурної спадщини” та міжнародних Конвенцій щодо проведення перетворень у межах об’єкта культурної спадщини ЮНЕСКО «Історичний центр Одеси», який має видатну універсальну цінність. 

Після завершення обстежень, складання відповідних звітів та розроблення проєктної документації, а також отримання узгоджень та виключення пам’яток з Реєстру буде визначено потребу у фінансуванні з міського бюджету робіт з демонтажу та перенесення пам'ятників, а також складено календарний план-графік заходів з перенесення цих об’єктів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: