НОВИНИ ГРАД » Новини » Чиновникам та військовим обмежать використання Telegram

Чиновникам та військовим обмежать використання Telegram

Читати grad.ua у  

Під час засідання Національного координаційного центру кібербезпеки представники СБУ та генштабу ЗСУ зазначили, що Telegram активно використовується ворогом для кібератак, поширення фішингу та шкідливого програмного забезпечення, встановлення геолокації користувачів, коригування ракетних ударів тощо.

З метою мінімізації цих загроз ухвалено рішення про заборону встановлення та використання Telegram на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки та оборони, а також підприємств – операторів критичної інфраструктури. Виняток становитимуть лише ті особи, для яких використання цього месенджера є частиною службових обов'язків.

Зазначимо, що у 2024 році платформа Telegram залишається основною мережею, якою українці отримують новини. І хоча за останній рік частка месенджера зросла лише на 1%, він є основним джерелом інформації для 73%. Такі дані дослідження медіаспоживання в Україні надала директор Internews Network в Україні, керівник Медійної програми USAID в Україні Джилліан МакКормак.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: