НОВИНИ ГРАД » Новини » Театральна Одеса попрощалася із заслуженим артистом України Валерієм Басселем

Театральна Одеса попрощалася із заслуженим артистом України Валерієм Басселем

Театральная Одесса простилась с заслуженным артистом Украины Валерием Басселем
Читати grad.ua у  

Сьогодні театральна Одеса проводила в останній шлях видатного актора та режисера Валерія Басселя. Йому було 85 років.

З Одесою його пов'язували понад 50 років життя. Здобувши акторську освіту в Новосибірському театральному училищі, працював у театрі Новосибірська, у Державному драмтеатрі імені М. Ю. Лермонтова в Алма-Аті і потім у Калінінградському обласному драматичному театрі.

З 1972 року Валерій Бассель – артер Одеського обласного академічного драматичного театру. У 90-х і 2000-х роках Басель працював на одеському телебаченні, співпрацював з Театром поезії та драми Аркадія Словесника, а також заснував свій власний театр «Суєта суєт», при єврейському культурному центрі в Одесі, де яскраво проявився його режисер. З 2012 року Валерій Михайлович слугує в Одеському академічному театрі ляльок на посаді помічника художнього керівника.

Валерія Михайловича полюбили за блискучі акторські роботи у театрі. Паралельно з театральним життям він знявся у 50 фільмах, у тому числі в таких, як «Місце зустрічі змінити не можна», «Чарівний голос Джельсоміно», «Зелений фургон», «Гамбрінус», «Життя та пригоди Ведмедика Япончика» та багатьох інших.

Прощання із Заслуженим артистом України Валерієм Басселем відбулося сьогодні біля Одеського академічного театру ляльок.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: