НОВИНИ ГРАД » Новини » Погода в Одесі нагадуватиме єгипетську

Погода в Одесі нагадуватиме єгипетську

Читати grad.ua у  

Цього тижня на Одещині прогнозують мінливу хмарність та короткочасні дощі. Але залишатиметься досить висока температура повітря. Причина опадів – у дії циклону. Синоптик гідрометцентру Чорного та Азовського морів Владислава Єжова розповіла:

Короткочасні грозові дощі, які ми спостерігали у ці дні, були зумовлені вчора лінією нестійкості, а сьогодні вночі циклоном в акваторії Чорного моря. І наприкінці серпня будуть залишкові процеси циклонічної діяльності як грозових дощів. У наступні дні погоду Одеського регіону формуватимуть поля зниженого тиску, очікуємо на нестійку вологу погоду.

Починаючи з четверга 29 серпня, погода очікується із короткочасними опадами. Температура морської води на березі прогріється до 25 градусів.

На Одещині очікується мінлива хмарність, короткочасний дощ, гроза, повітряні потоки східні з помірними швидкостями 9 –14 метрів за секунду Температурні показники вночі на день 25 - 30. По Одесі короткочасний дощ-гроза. Температура вночі 20 – 22 градуси, щодня 25 – 27. Температура морської води 24 – 25 градусів.

Подібні погодні умови, а саме мінлива хмарність та подекуди короткочасні опади очікуються і в останні дні літа.

30-31 серпня очікується мінлива хмарність. Подекуди короткочасний дощ, вітер північно-східної швидкості помірний 9 – 14 метрів за секунду. Температурний фон ночі 18 – 23 градуси, на день 26 – 31 градус тепла.

Цими днями синоптики спостерігали температурні рекорди, але вони не перевищили своїх максимумів. Середня добова температура повітря в Одесі була приблизно на 6 градусів вищою за норму. Максимальні добові та абсолютні максимуми не були перевищені.

Також, згідно з повідомленнями українських синоптиків, наприкінці серпня погода обіцяє побити всі температурні рекорди, а Україна за спостереженнями може стати однією з найспекотніших країн Європи. Адже температура у більшості областей підніметься до +30 – 35 градусів.

Завдяки сильному антициклону на півночі та циклону на півдні, вітер буде досить сильним та переважно східним, погода буде схожа на єгипетську: сонячно, спекотно, з поривчастим сухим вітром.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: