НОВИНИ ГРАД » Новини » Рак обирає чоловіків - смерть від онкології зросте вдвічі
Рак легких
Читати grad.ua у  

За прогнозами австралійських учених, зростання захворюваності та смертності від онкологічних захворювань серед чоловіків зросте до 2050 року майже вдвічі. Про це свідчать результати наукового дослідження, опубліковані в журналі Cancer.

Згідно з отриманими даними, найпоширенішим онкологічним захворюванням через 25 років залишатиметься рак легенів. При цьому найбільше зростання смертності прогнозується для раку простати, який може збільшитися на 136%.

Основною причиною зростання числа онкологічних захворювань вчені називають старіння чоловічого населення та збільшення середньої тривалості життя.

Вчені попереджають, що чоловіки схильні до більшого ризику розвитку раку в порівнянні з жінками через частого вживання алкоголю, куріння та впливу шкідливих речовин на робочому місці. Крім того, чоловіки рідше проходять регулярні обстеження, що збільшує ймовірність пізнього виявлення хвороб.

Глобальні дослідження засновані на даних із 185 країн, вказують на збільшення числа випадків раку у чоловіків на 84% – з 10,3 млн. у 2022 році до 19 млн. у 2050 році. При цьому смертність від раку за цей період зросте з 5,5 мільйонів до 10,5 мільйонів випадків, тобто зростання на 93%.


Схожі новини

Коментарі