На Одещині на 17 % збільшилася кількість гострих кишкових інфекцій
У літню пору збільшується кількість випадків гострих кишкових інфекцій. Вони мають високу здатність до передачі, а імунітет, що виробляє організм після одужання, нетривалий. За даними моніторингу захворюваність в області, у порівнянні з попереднім тижнем, зросла на 16,7% за рахунок дорослого населення, де ріст на 66%. Серед дитячого населення спостерігалось зниження на 5 випадків.
Пр це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб. Основну питому вагу у структурі захворюваності складали діти (до 60%), серед яких найбільш ураженими були вікові групи 5-9 років (37%) та 1-4роки (33%).
Ось основні правила безпеки, які допоможуть уникнути таких захворювань:
- Дотримуйтесь гігієни рук, мийте їжу під проточною водою
- Термічно обробляйте їжу
- Не купуйте соленої та вʼяленої риби на стихійних ринках
- Не купуйте готову їжу в ятках, які неналежно зберігають продукти
- Висушуйте посуд після його миття
Гострі кишкові інфекції – це контактні захворювання, які передають через уживання зараженої їжі та води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.