В Одесі фіксують зростання захворюваності на гострі кишкові інфекції
Три десятки випадків гострих кишкових інфекцій у середньому за тиждень реєструють працівники Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб. Динаміка захворюваності відповідає сезонності.
Як зазначив Сергій Дементьєв, заступник. генерального директора ГУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»
Причиною понад 20 відсотків випадків захворюваності були порушення людьми правил зберігання продуктів харчування у належних умовах, а також товари сумнівного походження, придбані на стихійних ринках. В області було зафіксовано 4 випадки отруєння, пов'язані з вживанням риби, яка потребує тривалої термічної обробки. Рибу, за словами фахівців, було придбано офіційно в магазині, і вона не чорноморська, тобто не пов'язана з Чорним морем і ситуацією, що склалася через Каховську ГЕС.
Фахівці акцентують: дуже важливо, особливо влітку дотримуватись необхідних правил приготування їжі, а до цього виконувати всі норми, зберігання, транспортування продуктів харчування, а також придбання їх у перевірених торгових точках. Що стосується морепродуктів, фахівці рекомендують утриматися від вживання таких і не наражатися на можливу небезпеку.