НОВИНИ ГРАД » Новини » Служба в армії дистанційно: затримано організатора незаконної схеми

Служба в армії дистанційно: затримано організатора незаконної схеми

Служба в армии дистанционно: задержан организатор незаконной схемы
Читати grad.ua у  

Працівники ДБР затримали та повідомили про підозру заступнику командира військової частини з Одеської області, який брав участь в організації ухилення окремих військовослужбовців від несення служби.

Командир зі спільниками, особи яких ще встановлює слідство, організували схему, за якою деякі військовослужбовці цієї частини перебували вдома, а згідно з документами - перебували на службі та їм нараховувалася зарплата, яку отримували організатори схеми. За попередніми даними, за час дії схеми ділки встигли оформити понад 20 осіб і отримати від них до 20 млн грн.

2 серпня 2024 року ДБР спільно з Нацполіцією затримали заступника командира військової частини та деяких військовослужбовців. Під час обшуків у них виявили та вилучили вогнепальну зброю і боєприпаси, наркотичні засоби та понад 118 тис. доларів США.

Заступнику командира військової частини повідомлено про підозру в перевищенні службових повноважень і в пособництві в ухиленні від несення військової служби. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 20 млн грн. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Слідство триває, встановлюються інші особи, причетні до організації схеми.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: