НОВИНИ ГРАД » Новини » Вакцинація проти вітряної віспи
Вакцинация против ветрянки
Читати grad.ua у  

Одеська область отримала 2500 доз вакцин проти вітряної віспи для безкоштовних щеплень дітей та дорослих із груп ризику. Розподіл вакцин відбувався з урахуванням запитів областей.

Наразі в Україні передбачено безоплатне щеплення за Національним календарем профілактичних щеплень проти 10 захворювань, включаючи туберкульоз, поліомієліт, дифтерію, кашлюк, правець, кір, гепатит B, гемофільну інфекцію, краснуху та епідемічний паротит.

Вакцину проти вітряної віспи рекомендовано в Україні, але не закуповують за рахунок державного бюджету. 20 190 доз вакцини надійшли до країни як гуманітарна допомога від Австралії та були розподілені між обласними центрами контролю та профілактики хвороб, включаючи Вінницький, Волинський, Дніпропетровський, Івано-Франківський, Київський, Львівський, Полтавський, Тернопільський, Чернівецький регіони та місто Київ.

вакцина от ветрянки

Особливості вакцинації та профілактики

Заступник міністра та головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін пояснив, що вакцина була розподілена між 10 областями відповідно до показників захворюваності. Протягом кількох тижнів обласні центри контролю та профілактики хвороб будуть проводити щеплення у дитячих колективах та співпрацювати з військовим командуванням для забезпечення вакцинації військових, у тому числі у навчальних колективах.

Справка

Вітряна віспа (вітрянка) - це високоінфекційне гостре вірусне захворювання, що переважно вражає дітей віком 2-4 років. Хвороба характеризується загальною інтоксикацією та плямисто-папульно-верикулезним висипом на шкірі та слизових оболонках. Після перенесеної інфекції залишається тривалий імунітет, і повторні випадки захворювання трапляються рідко.

Перебіг вітряної віспи в більшості випадків легкий, але можуть виникати специфічні ускладнення, такі як менінгоенцефаліт та пневмонія. Збудник інфекції може роками зберігатися в організмі без симптомів і у старшому віці провокувати герпес, що оперізує, який можна розглядати як пізній рецидив.

вакцина от ветрянки


Схожі новини

Коментарі