НОВИНИ ГРАД » Новини » Фінальна прес-конференція проекту DBAN в Україні
Финальная пресс-конференция проекта DBAN в Украине
Читати grad.ua у  

В Одесі завершився міжнародний проєкт «Цифрова мережа блакитної економіки та прискорення інновацій», в результаті якої проведено фінальну прес-конференцію.

Проект став дорожньою картою, яка об'єднала заходи блакитної економіки з регіонів країн-партнерів, зосереджуючись та впроваджуючи заходи для просування та прискорення інноваційних бізнес-ідей для блакитного зростання та інновацій за допомогою синергічного екологічного, соціального та економічного підходу.

Соцопитування, Хакатон, спеціалізовані навчальні курси, Експо, наповнення блакитної платформи – і це ще не повний перелік заходів, виконаних Одеським державним аграрним університетом, як українським партнером цього міжнародного проєкту. Також ОДАУ провели аналіз Місцевого плану дій для України та надали коментарі з рекомендаціями щодо внесення змін до частини документу, яка безпосередньо стосується змісту особливостей Одещини, а також зауваження щодо актуальності використання національних та регіональних стратегічних документів.

Ще одне досягнення одеського партнера в рамках Підвищення потенціалу суб'єктів блакитної економіки - розробка цифрових освітніх модулів «Цифровізація для суб'єктів підприємницької діяльності» та проведення для них тематичних тренінгів - прибережний і морський туризм, рибальство й аквакультура та морський транспорт.  Навчальні модулі охоплювали не тільки теоретичні матеріали, а й безпосереднє спілкування з фахівцями проєкту, зокрема й міст-партнерів Бургаса та Батумі.

Всі реалізовані завдання в рамках міжнародного проєкту «Цифрова мережа блакитної економіки і прискорення інновацій» – будуть впроваджуватися в країнах-партнерах, і стануть реальними інноваціями по впровадженню та розповсюдженню передового досвіду і цифрових інструментів для стимулювання блакитного підприємництва, інновацій та інвестицій в регіонах-партнерах.  Партнери, стейкхолдери та учасники всіх заходів високо оцінили сталий розвиток і позитивний вплив проєкту на регіональний та національний Блакитний сектор.


Схожі новини

Коментарі