НОВИНИ ГРАД » Новини » Диджиталізація галузі рибного господарства та морського туризму
Диджиталізація галузі рибного господарства та морського туризму
Читати grad.ua у  

Галузі рибного господарства та морського туризму в Одесі планують перевести у діджитал формат. Проект «Цифрова мережа блакитної економіки та прискорення інновацій» – спрямований на збереження морських ресурсів – презентували в Одеському державному аграрному університеті. Головна мета – створити регіональну інноваційну цифрову мережу для Чорноморського регіону. У реалізації проекту під час підтримки європейського фонду беруть участь міста-партнери Бургас, Батумі та Одеса.

В ініціативі задіяні як провідні фахівці нашого регіону, так і їхні закордонні колеги. Разом вони працюватимуть над тим, щоб привести сферу морського господарства до норм сучасного цифрового світу. Адже процес диджиталізації в Україні, як і в усьому світі, не стоїть на місці. І за такими ініціативами – майбутнє, наголосили в обласному департаменті інвестицій, міжнародних відносин та туризму.

Інноваційний проект підтримали на рівні як області, так і країни. У державній агенції меліорації та рибного господарства вважають, що проект зробить Одеську область привабливішою для іноземних інвесторів. Що значно підтримає профільні підприємства регіону у складний воєнний час. Остаточним результатом дворічної роботи стане мобільний додаток, своєрідна дорожня карта, яка об'єднає приморські регіони країн-партнерів.

Програма ґрунтуватиметься на принципах «блакитної економіки» та зосередить увагу на просуванні інноваційних бізнес-ідей.

Ідея діджиталізації для українців не є новою. “Держава у смартфоні” сьогодні дозволяє отримати ту чи іншу послугу максимально швидко, при цьому не виходячи на вулицю. Створення цифрової мережі морської економіки, яке реалізує Одеський державний аграрний університет, сприятиме розвитку підприємств регіону та подальшому впровадженню інновацій у цій сфері – упевнені учасники проекту.


Схожі новини

Коментарі