НОВИНИ ГРАД » Новини » Антициклон «Фредерік» принесе в Одесу дощ
Антициклон «Фредерик» принесет в Одессу дождь
Читати grad.ua у  

В Одеській області триває липнева спека. За прогнозом синоптика Гідрометцентру Чорного та Азовського морів Владислави Єжової, північний вітер трохи полегшить ситуацію, щоправда, без суттєвого похолодання: 

Наступної доби по Одеській області очікується мінлива хмарність, вночі місцями короткочасний дощ та гроза, вдень без суттєвих опадів, повітряні потоки переважатимуть з північного напрямку, зі швидкістю помірною 9 -14 метрів на секунду. Температурні показники в нічні години 21 – 26 градусів в день 32 – 37. 

20 липня подекуди в одеській області прогнозують довгоочікуваний дощ. За словами синоптика, це пов'язано з приходом антициклону, під назвою «Фредерік».

По місту Одеси 20 – 21 липня буде мінлива хмарність, без опадів. Лише в день 20 липня місцями короткочасний дощ гроза. Вітер північної чверті 9 – 13 метрів за секунду. Температурний фон вночі 19 – 24 градусів, в день 29 – 34.
22 – 23 липня без істотних опадів. Температура залишатиметься без змін, вночі 19 – 24 градуси, в день 29 – 34. 

За словами метеорологів, із четверга вже почнеться, хоч і незначне, але все ж таки зниження температур, але водночас все ж таки спека залишатиметься. Загалом температурні максимуми повітря в Одесі, які спостерігалися за цей спекотний період, була +38 градусів. 

Саме така температура тримається вже три дні і саме ці три є піковими щодо цієї спеки. Середньодобова температура повітря в місті Одеса протягом цього періоду була на 6 –10 градусів вищою за норму. І температура морської води 26 – 27 градусів. 

Тому, незважаючи на очікуване зниження температури, жителям і гостям Одеси та області рекомендується вживати заходів для захисту від спеки: носити легкий одяг, головний убір, вживати достатньо рідини і якщо освіжатися в морі, то тільки на офіційно відкритих пляжах.



Схожі новини

Коментарі