НОВИНИ ГРАД » Новини » В особливо великих розмірах: одеська компанія підозрюється в ухиленні від сплати податків

В особливо великих розмірах: одеська компанія підозрюється в ухиленні від сплати податків

В особо крупных размерах: одесская компания подозревается в уклонении от уплаты налогов
Читати grad.ua у  

Бюро економічної безпеки України вручило керівнику однієї з одеських компаній з ремонту та будівництва доріг повідомлення про підозру за фактом ухилення від сплати податків. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Підозрюваний будучи обізнаним про відсутність будь-яких договірних відносин з постачальником, завідомо склав та подав до Державної податкової служби декларацію з даними щодо нібито проведених операцій з придбання товарів у постачальника з ознаками «фіктивності». Таким чином він знизив суму податкових платежів фірми на 10,5 млн гривень.

Чоловіку вручили повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами щодо доступу до банківських рахунків) Кримінального кодексу України.

У пресслужбі зазначають, що раніше детективи викрили керівника згадуваної компанії-постачальника, за допомогою якої були зменшенні податкові зобовʼязання дорожньо будівельної компанії. Було проведено 13 обшуків за адресами проживання фігуранта, офісів та у приміщенні Державної податкової служби. Вилучено фінансово-господарські документи стосовно операцій з підприємствами з ознаками «транзитності» та «фіктивності», а також печатки компаній, залучених до протиправної діяльності тощо.

Детективи встановили, що банківські реквізити цього підприємства використовувались для легалізації майже 300 млн гривень здобутих злочинним шляхом. Суд визнав винним керівника компанії-постачальника у внесенні в документи для проведення державної реєстрації юридичної особи свідомо неправдивих відомостей.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: