НОВИНИ ГРАД » Новини » Затримали диверсантів, які підпалювали релейні шафи на об’єктах Укрзалізниці

Затримали диверсантів, які підпалювали релейні шафи на об’єктах Укрзалізниці

Задержали диверсантов, которые поджигали релейные шкафы на объектах Укрзализныци
Читати grad.ua у  

Служба безпеки затримала трьох диверсантів ФСБ у результаті спецоперацій у Харківській та Рівненській областях. Зловмисники підпалювали релейні шафи на залізничних коліях обох регіонів. Повідомляє Управління СБ України в Одеській області.

Зазначається, що у такий спосіб РФ сподівалася заблокувати рух ешелонів з важким озброєнням та боєприпасами ЗСУ у напрямку фронту.
Для вчинення злочинів фігуранти використовували легкозаймисті суміші, які завчасно готували за інструкціями російської спецслужби.

Так, у Харкові на гарячому затримано ворожого диверсанта, який намагався знищити релейну шафу залізничного світлофора на одному з ключових перегонів регіону. За даними контррозвідки, зловмисником виявився рецидивіст з Одеси, який раніше відбував покарання за грабіж та замах на умисне вбивство. Після дистанційного вербування російською спецслужбою чоловік прибув на Харківщину для вчинення диверсії.

Ще двоє затриманих виявилися безробітними мешканцями Рівного, яких ФСБ дистанційно залучила до підривної діяльності.
Зловмисники працювали у «тандемі». Один з них підпалив релейну шафу, яка контролювала роботу семафорів на одній з головних залізничних ліній західного регіону України. Інший фігурант – фільмував диверсію на камеру власного телефону, щоб потім надіслати це для «звіту». Обидва зловмисники потрапили у поле зору спецслужби рф як активні користувачі російських Телеграм-каналів з пошуку швидкого заробітку.

СБУ затримала диверсантів, які підпалювали релейні шафи на об’єктах Укрзалізниці

Подальша комунікація диверсантів з їхніми кураторами з РФ відбувалась через анонімні чати у месенджерах. У разі виконання ворожих завдань окупанти обіцяли перерахувати на банківські картки своїх поплічників грошову винагороду. Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Слідчі повідомили затриманим про підозру у диверсії, вчиненій в умовах воєнного стану. Їм загрожує довічне ув’язнення.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: