НОВИНИ ГРАД » Новини » Багатосекційний трамвай пройшов випробування на одеському маршруті

Багатосекційний трамвай пройшов випробування на одеському маршруті

Многосекционный трамвай прошел испытания на одесском маршруте
Читати grad.ua у  

Це другий із майбутніх 13 трамваїв, які за контрактом має отримати місто. Перший доправили в Одесу ще у грудні минулого року.  До кінця липня планується отримати ще 6 таких трамваїв.

Він складається з трьох секцій, має 100% низької підлоги, обладнаний кондиціонером, у салоні працює клімат-контроль. Крім того, у ньому працюють USB-порти для підзарядки пристроїв. Трамвай може проїхати на акумуляторах 1 кілометр.

Сьогоднішній випробувальний маршрут був від Херсонського скверу в напрямку Центроліту. На маршрут №1к - від вулиці Паустовського до Пересипського мосту він виходитиме на зупинці Чорноморського козацтва о 5.10, останній рейс із тієї самої зупинки - 20.28. Однак планують запускати цей трамвай у найпіковіші часи навантажень.

Міський голова Одеси Геннадій Труханов нагадав, що місто закуповує ці вагони коштом кредиту Європейського інвестиційного банку в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України». Сума закупівлі, до якої входять 13 трамваїв, становила 20 млн євро.

Для зручності здійснення посадки пасажирів уздовж усього маршруту оновлено ключові зупинкові комплекси. Для зручності здійснення посадки пасажирів уздовж усього маршруту оновлено ключові зупинкові комплекси. Однак, як зазначив Геннадій Труханов, через обмеження енергоресурсів поки що не вийде використовувати багатосекційні вагони на маршруті постійно. Для комфорту пасажирів запускатимуть їх у пікові години. В інші години працюватимуть односекційні вагони.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: