НОВИНИ ГРАД » Новини » З 17 липня військовий квиток на кордоні перевірятимуть у всіх чоловіків 18 – 60 років

З 17 липня військовий квиток на кордоні перевірятимуть у всіх чоловіків 18 – 60 років

Читати grad.ua у  

З 17 липня наявність військово-облікового документа під час перетину кордону на виїзд з України стосуватиметься всіх чоловіків віком від 18 до 60 років. Це може бути як паперовий, так і електронний документ, пише видання "Українська правда" з посиланням на речника Державної прикордонної служби полковника Андрія Демченка.

У разі відсутності у чоловіків призовного віку цих документів прикордонники відмовлятимуть у перетині державного кордону на виїзд з України.

16 липня спливає встановлений законом України № 3633-IX двомісячний термін, протягом якого громадяни України мають стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані.

Тому починаючи з 00.00 17 липня прикордонники під час перетину державного кордону України на виїзд перевірятимуть у всіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років військово-облікові документи.

За словами Демченка, також підставою відмови у виїзді з України буде наявність у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних і резервістів відомостей про подачу такої особи в розшук до Національної поліції. У таких випадках на місце викликатимуть співробітників поліції.

Водночас категорії осіб, яким згідно з Правилами перетинання кордону громадянами України дозволено виїзд з України, наразі не змінилися.

Представник ДПСУ окремо наголосив, що громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які мають відстрочку від призову або виключені з військового обліку за станом здоров'я, мають право на перетин кордону за наявності інформації у військово-облікових документах про отримання такої відстрочки (виключення з військового обліку) або довідки за формою, визначеною в додатку 6 до вищезазначеного Порядку.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: