НОВИНИ ГРАД » Новини » Правила перевезення тварин: Укрзалізниця ініціює їх оновлення

Правила перевезення тварин: Укрзалізниця ініціює їх оновлення

Правила перевозки животных: Укрзализныця инициирует их обновление
Читати grad.ua у  

Що зміниться після затвердження нової редакції правил перевезення тварин, повідомили в пресслужбі АТ «Укрзалізниця». У повідомленні йдеться про те, що для нової редакції правил фахівці компанії вивчили тонни фідбеку, досвід залізниць-патнерів, залучили експертів UAnimals, юристів, колег із Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Що ж зміниться після затвердження оновлених правил перевезення тварин:

  • Прибираємо визначення «жорстка конструкція» з опису переносок: підійде сучасний рюкзак для тварин, аби з водонепроникним абсорбуючим дном.
  • Для тварин до 45 см у холці буде дозволено тимчасове перебування без переноски – для здорової активності або сну на полиці купе.
  • Для великих вище 45 см буде дозволено проїзд ще й у вагонах СВ і РІЦ (RIC) за умови повного викупу купе.
  • Для великих собак в Інтерсіті+ проїзд теж стане можливим - за умови викупу всіх місць, розміщених єдиним блоком у ряду.
  • Будь-які службові собаки представників Сил оборони зможуть безоплатно їхати в усіх типах вагонів – з намордником і повідцем.
  • Якщо пасажир відчуватиме дискомфорт або алергічну реакцію від сусідства з твариною, йому забезпечать альтернативні місця.

Перед затвердженням Державною регуляторною службою України проєкт наказу з усіма змінами буде винесено на громадське обговорення, щоб врахувати інтереси всіх пасажирів і забезпечити комфорт кожного на борту.

У вас є домашня тварина?
ДА
НЕТ
ДА 0%
НЕТ 0%
00

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: