НОВИНИ ГРАД » Новини » В Україні змінили правила вступу до аспірантури через ухилянтів

В Україні змінили правила вступу до аспірантури через ухилянтів

В Украине изменили правила поступления в аспирантуру из-за уклонистов
Читати grad.ua у  

Міністерство освіти і науки України змінює правила вступу до аспірантури у 2024 році, оскільки стрімко зросла кількість чоловіків-студентів призовного віку. Про це у Фейсбуці написав очільник МОН Оксен Лісовий.

За його словами, ЄВІ (єдиний вступний іспит) залишається, а прохідний бал в частині Тестів загальної навчальної компетентності - 160. І ця частина є обовʼязковою для допуску до вступних випробувань закладу чи установи.

Він зазначив, що вступити на контракт до аспірантури можна буде лише на заочну або вечірню форми, що не дає права на відстрочку. Також там збільшили кількість державних місць з 3 200 до 7 000. За словами Лісового, це зроблено для того, щоб «не відрізати можливість вступу для справжніх, вмотивованих та здібних».

Окремо Лісовий заявив, що до початку повномасштабної війни щороку на аспірантуру (і бюджет, і контракт) вступали близько 7-8 тисяч людей - на основі іспитів безпосередньо у ЗВО та наукових установах.

Міністр освіти Оксен Лісовий зазначив:

Цього року ми запровадили обов’язковий тест для вступу до аспірантури — ЄВІ. Його також складають і майбутні магістри. І ось, у 2024, для складання ЄВІ всього зареєструвалися 246 189 осіб. 79% з них — це чоловіки, серед яких майже половина претендує на вступ до аспірантури. А якщо конкретніше — 91 561 особа. Рекорд всіх рекордів.

За його словами, зараз такі цифри виглядають скоріше як аномалія.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: