НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Мистецтво на підтримку захисників України
Мистецтво на підтримку захисників України
Читати grad.ua у  

Арт війська України у строю. Тепер українські художники можуть не лише заробити на своїх творах, а й підтримати цим захисників нашої країни. NFT ART UKRAINE – це цифрова платформа, на якій можна розмістити та продати свої творчі проекти – чи то аудіо, відео чи фото контент. Мінімум 50% виручених коштів йдуть на допомогу ЗСУ та до благодійних фондів – розповідає засновник платформи.

Фотографії, що відображають військові події в Україні, стали першою колекцією на цифровій платформі. На платформі NFT ART UKRAINE можна також розмістити графічні малюнки. У ході прес-конференції був представлений один із них – ілюстрація під назвою «Улюблена ванна». Особливою популярністю на платформі користуються скетчі – швидкі малюнки від руки.

Найпопулярніший серед українських художників формат – комікси. Історії в картинках допомагають відобразити події, що відбуваються в цікавій для читача формі, і яскравіше передати почуття і переживання персонажів. Їх також можна продати та придбати на платформі NFT ART UKRAINE.

На платформі є окрема рубрика дитячого малюнку. У продажи – вже два образотворчі твори юних талантів.

Важливий аспект у роботі NFT, як і будь-якому вигляді мистецтва – авторські права. Вони залишаються за творцем твору навіть після його продажу, – пояснюють ініціатори проекту.

Цифрові роботи продають у певній кількості копій. Їхня ціна є фіксованою і починається від 5-ти доларів. Засновники платформи розповідають, що у майбутньому також планують проводити NFT-аукціони.


Схожі новини

Коментарі