НОВИНИ ГРАД » Новини компаній » Якісний ремонт квартир Капітель: об’єднання балкону з основною частиною квартири

Якісний ремонт квартир Капітель: об’єднання балкону з основною частиною квартири

Читати grad.ua у  

Якщо вам потрібен ремонт квартир, Капітель, як одна з найбільш успішних компаній країни, зробить його швидко та якісно. Особливо корисними послуги цієї компанії будуть для проектів, які відрізняються своєю нестандартністю та складністю проектування. Наприклад, якщо вам потрібно об’єднати територію балкону з основною кімнатою. А така процедура завжди популярна, оскільки житло багатьох людей доволі невелике, і декілька зайвих квадратних метрів будуть як ніколи доречними. Хоча зробити роботу безпечно та ефективно виходить не завжди, особливо якщо не звертатись до професіоналів. Балкон потрібно утеплити, зробити більш міцним, поставити хороше скло та переконатись, що через нього у домі не з’явиться протягів. До того ж, перш ніж зважившись на таке перепланування, потрібно врахувати велику кількість інженерних та юридичних моментів. Тому професійна допомога необхідна.

Переваги та недоліки перепланування

Перепланування з об’єднанням простору балкону та квартири дозволить отримати не тільки позитивні враження. Доведеться поборотись з недоліками та незручностями такого рішення. Але давайте для початку розберемося з позитивними сторонами подібної ідеї:

  • Збільшує корисний простір. Якщо додаєте до простору квартири ще територію балкону, зможете отримати більш простору кімнату, де можна розмістити меблі саме так, як вам хочеться, а не так як виходить.
  • Дозволяє створити стильний та сучасний інтер'єр. На балконі зазвичай установлені великі вікна, які дозволяють навіть малогабаритній квартирі у старому будинку виглядати стильно. Особливо, якщо приділити увагу декору.
  • Поліпшує планування. Залежно від типу споруди та особливостей приміщення, з’єднати кімнату та балкон можна у двох техніках. В першу чергу, демонтувати всі елементи та побудувати балкон заново, укріпивши його та розширивши, або видалити лише двері з вікном. Якщо використовувати перший спосіб, то надалі простір з балконом можна трансформувати на свій розсуд. Більше ні у кого не буде такої квартири як у вас, особливо якщо живете у приміщенні зі стандартним плануванням.
  • Підвищення комфортності. Приміщення стає світлішим та просторішим, тому це не сприймається більш позитивно. В результаті ринкова вартість житла виросте, і якщо в перспективі виникне потреба у переїзді, зможете його продати та отримати непоганий прибуток.

Але не все так ідеально, як би того хотілось. Завдяки тому що роботи по переплануванню балкону торкаються фасаду будинку та можуть створити дискомфорт іншим мешканцям будинку, доведеться узгодити перепланування з державними органами та отримати дозвіл сусідів. Це доволі клопіткий та нервовий процес. Саме через нього багато хто відмовляється від ідеї реконструкції балкону. Також для правильності виконання робіт доведеться зробити інженерні розрахунки та масу інших маніпуляцій різного ступеню складності. Але якщо звернутись за допомогою до професіоналів процес можливо зробити навіть у якійсь мірі приємним. Особливо якщо довірити роботу з документами спеціалістам.

Професіонали не тільки допоможуть узгодити моменти з документами, але і дозволять зробити перепланування істотно простішим та ефективнішим. Особливо якщо балкон потрібно утеплити, закріпити, засклити та провести додаткове освітлення. Також у деяких будинках підвіконна зона та балкон я суцільною. Розібрати її лише частково не вийде, тому доведеться проводити більш масштабні роботи. А вони, водночас, і дорожчі.

До того ж, після того як всі роботи будуть проведені потрібно мати на увазі, що навіть додатково укріплений балкон не є тим місцем де можна ставити важкі меблі. Ця зона просто для такого не призначена. Також тут не можна ставити техніку, яка створює вібрації. Наприклад, холодильник або інші побутові прилади. Постійні вібрації можуть значно ослабити конструкцію та вона почне деформуватись, створюючи аварійну ситуацію у вашому домі.




Коментарі