НОВИНИ ГРАД » Статті » Гарний подарунок ветеранам АТО - автомобілі
Гарний подарунок ветеранам АТО - автомобілі
Читати grad.ua у  

Під час військових дій на Донбасі багато військових отримали поранення та втратили кінцівки. Для деяких із них держава приготувала справжній подарунок – автомобіль KIA Sportage. Такий презент було призначено для шести воїнів АТО. Чоловіки отримали ключі від міського голови Віталія Кличка та Марини Хонда. Ця інформація з'явилася на сайті https://novynarnia.com/category/ukraine/social/.

Машини були передані 3 грудня у міжнародний день людей з інвалідністю за соціальною програмою „Турбота. Назустріч киянам“. Місце проведення заходу – стоянка біля адміністрації міста.

За словами мера, у кожній машині створено необхідні умови для пересування людей із конкретними проблемами. Кому ж було зроблено такі подарунки?

  • Дмитру Котову (ветеран 25-го окремого мотопіхотного батальйону "Київська Русь");
  • Вадиму Свиріденко (ветеран-санінструктор 128-ї гірничо-піхотної бригади);
  • Сергію Храпку (працівнику механізованої бригади);
  • Олександру Чалапчію (ветеран 57-ї окремої мотопіхотної бригади);
  • Іллі Шувалову (ветеран 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар").

Також авто отримав Володимир Жемчугов, герой України. Чоловік був підірваний на міні, коли працював у Луганській області. Він провів рік у полоні, втратив обидві кисті. На даний момент відбувається реабілітація в сучасній клініці в Німеччині. Тому за його подарунком приїхав Руслан Боровик, який є його колегою та також учасником АТО.

У грудні 2016 року Дмитра Котова було сильно поранено. Він також підірвався на міні, через що залишився без ніг. Військові дії відбувалися на Луганщині, в селі Троїцьке. Ветеран розповів журналістам, навіщо йому потрібна машина. Вона допоможе йому пересуватися самостійно та допомагати військовим, які служили з ним в одній бригаді.

Дмитро каже, що без автомобіля він не зможе жити повноцінним життям. Він не хоче просити своїх друзів та рідних, відривати їх від роботи, щоб дістатися лікарні або виконати інші завдання. Тепер Котов може робити це сам. Він дуже вдячний кожному, хто заснував та підтримує розвиток цієї соціальної програми. Одне із досягнень Дмитра – це місце у Книзі рекордів України. Він піднявся на Говерлу на протезах та став одним із найкращих скелелазів, які можуть здійснювати подібні підйоми без ніг.

Георгій Кунаха також дав інтерв'ю журналістам. Він розповів, що таким питанням займалися протягом року. За цей час працівники встигли підготувати всі документи та довести депутатам, що машини – це одна з необхідних речей для бійців, які залишилися без кінцівок через воєнні дії. Тепер чоловіки стануть самостійнішими та зможуть водити власні автомобілі.





Схожі новини

Коментарі